27.11.2012

Suklaakonvehteja pienellä vaivalla

Sain ainoaksi nimipäivälahjakseni aiemmin tässä kuussa varsin söötin konvehdin valmistus setin, josta löytyi 30 eri mallista pientä silikonista konvehti muottia, sekä pieni ohjekirja, jonka jokaista ohjetta teki mieli kokeilla saman tien.


Kirjaa selailtuani päädyin sellaiseen ohjeeseen, johon minulta löytyisi jo valmiiksi kaikki tarpeet kotoa. Tai niinhän aluksi muistelin, kunnes sain todeta että eipäs mulla olekaan manteleita. No eihän siinä mitään, muistin nimittäin kauralastu jemmani, jota päätin sitten hyödyntää tässä, koska onhan keksit muutenkin parempia kuin mantelit (?)

Ohje oli kaiken kaikkiaan tosi simppeli.


Keksi-karamelli-maitosuklaat

n. 30 kpl

Aluksi sulatin 100 g hyvää maitosuklaata. Kirja painotti sulattamaan vesihauteessa, mutta itse heitin kyllä satsin mikroon, koska olen tullut siihen päätelmään, että vesihaude on must ainoastaan valkosuklaata käsiteltäessä. Se palaa niin paljon herkemmin. Tähän ohjeeseen sopisi varmasti myös tumma suklaa.
Sitten vaan esim. lusikoiden avulla muottien pohjalle ja sitten jääkaappiin jäähtymään. Tähän voi myös käyttää kertakäyttöisiä konvehtivuokia, kunhan ei niitä kaikista pienimpiä. (Käytin niitä itse ylijääneelle karamellille, ja ne oli tietty sitä xxs kokoa. Siitä lisää alempana.)Tämän jälkeen pohjien jähmettyessä kylmässä valmistetaan päälle tuleva karamelli. Sen valmistukseen tarvitset


n. 30 g kauralastuja
65 g kuutioiksi paloiteltua voita
200 g (n. ½ prk) kondensoitua maitoa
1 rkl hunajaa
25 g ruokosokeria

Rouhi kauralastut veitsen avulla.
Mittaa kondensoitu maito pinnoitettuun kattilaan kuutioiksi leikatun voin, hunajan ja sokerin kanssa. (Alkuperäisessä ohjeessa sokeria oli 75 g, mikä hirvitti jo ihan senkin puolesta, kun kondensoitu maito on jo itsessään niin supermakeaa.)


Lämmitä kattilaa liedellä miedolla lämmöllä hämmentäen. Hauduta 10 minuuttia, kunnes seoksesta tulee tasainen ja kullankeltainen. Lisää 2/3 keksirouheesta ja nosta kattila levyltä vasta kun karamelli irtoaa sen reunoista. 


Anna karamellin jäähtyä, mutta varmista, että se säilyy notkeana. Itselläni tähän meni noin viisi minuuttia. Jos seos ehtii jäähtyä, voit lämmittää sitä hieman uudelleen niin se notkistuu taas. 

Vielä muoteissaan

Täytä muotit karamellilla ja koristele suklaat lopuilla keksimuruilla. Anna jähmettyä viileässä ja irrota sitten muoteista.

Valmiita yksilöitä

Karamellimassaa oli tosiaan yllin kyllin, niin täytin lopulla massalla niitä konvehtivuokia mitä minulta kotoa löytyi. Ne olivat suurinpiirtein sen kokoisia, että niihin mahtuu 3 hernettä. Söpöä. Niihinkin vain keksejä päälle ja voilá!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti