13.11.2012

Bistro Helsinki 15

Viime käynnistäni Bistro Helsinki 15:ssa pääsi vierähtämään tovi, varmaan noin parisen vuotta. Viime perjantaina pääsin vihdoin paikkailemaan tilannetta. Ravintola sijaitsee kätevästi Korkeavuorenkatu 4 B:ssä, joten siihen pääsee keskustasta kätevästi vaikka 10 raitiovaunulla tai 24 bussilla.

Omistaja ja paikka noin muuten on säilynyt vuodesta 2008 samana, mutta ruokalista ja itse ruokien tyyli on muuttunut mielestäni aikalailla. Ennen listalta oli valittavissa ihan tuttuun tapaan normaalin kokoiset alku-, pää- ja jälkiruoat, mutta nykyään lista koostuu vain suolaisista ja makeista pienehköistä annoksista, joista voi valita mielensä ja ruokahalunsa mukaan.

Ravintola itse suosittelee 4 annoksen kokonaisuutta tai heidän omaa maistelumenuaan (46 €) jonka annokset vaihtuvat päivittäin. Halutessaan voi aloittaa kahdella ruokalajilla (26 €) ja valita siihen niin monta annosta kuin haluaa 10 euron lisähintaan.

Lista näytti kokonaisuudessaan herkulliselta ja pienen pohdinnan jälkeen päätimme tilata eri annoksia, jotta voisimme siten saada paremman läpileikkauksen ravintolan ruoista. Päädyimme tällä kertaa aloittamaan kahdella ruokalajilla ja päätimme tilata lisää jos vielä hiukoisi. Arvatkaa vain kuinka siinä sitten kävi... ;)

Oma alkuruokani oli nimeltään Siika - Salvia - Kurpitsa. Siika oli oikein hyvää ja kalan alta löytynyt kurpitsapyree komppasi makua loistavasti. Pyree kokosi annoksen hienoksi kokonaisuudeksi, ja se toi täyteläisyyttä raikkautta tuoneiden kasvisten rinnalle. Tomaatit oli kypsennetty uunissa, niiden alta löytyi ohueksi leikattua kesäkurpitsaa ja päälle oli ripoteltu jo monestakin paikasta tutuksi tullutta "multaa", eli oliivia.Toinen alkuruoka Lohi - Soija - Inkivääri oli myös erinomainen! Sain maistaa annosta ja näin ollen tämä päätyi olemaan se annos jota päädyimme tilaamaan lisää syötyämme ensimmäiset tilauksemme. Raikkautta annokseen toivat pienet kurkunpalaset ja mäti mitä annokseen oli lisätty sai kyllä lisäpisteitä. Omnom.
Leipäkorista omaksi suosikiksi valikoitui tumma leipä.

Vielä tehdessämme päätöksiä siitä mitä halusimme valita listalta, tarjoilijattaremme suositteli tätä alla olevaa Punajuuri - Maa-artisokka -Tryffeli annosta. Siitä oli tullut eniten kehuja ja oli myös yksi listan tilatuimmista annoksista. Eikä mikään ihme! 
Punajuuren omaa makeutta ei oltu peitetty vaan päinvastoin, se pääsi ihanasti oikeuksiinsa ja päälle ripoteltu sormisuola oli piste i:in päälle. Rouhitut pähkinän palat toivat mukavaa suuntuntumaa, maa-artisokka pyreen kermaisuuden rinnalle. Annoksessa oli myös muita pyreitä mutta ne olisi pitänyt kirjoittaa ylös että olisi muistanut kaikki. Tryffeli oli lisätty annokseen öljyn muodossa.Hanhi - Amarone - Sipuli annos oli myös maukas. Hanhesta lautaselle oli päätynyt kivipiira ja sen alta löytyi lisukkeena Amarone viinillä maustettua risottoa. Lautasen oikeassa reunassa näkyvät kuutiot eivät olleet ulkonäöstään huolimatta punajuuria, vaan makeaa hyytelöä, nekin Amaronesta tehtyä geeliä. Ruokailun lomassa suunnitelmaksi muodostui tilata juustoja jälkiruoaksi, mutta vatsojen täytyttyä päädyimme tyytymään pelkkään kahviin. Päätin jatkaa totuttelemista mustaan kahviin, joten tilasin sen taas tapojeni vastaisesti jo Askista tutuksi tulleeseen tyyliin. Kahvin kanssa tarjoiltu suklaa riitti oikein hyvin.Kaiken kaikkiaan ravintolasta jäi todella hyvä fiilis ja tänne täytyy palata pian uudestaan. Palvelu oli moitteetonta, eikä loppuillasta ravintolan vallannut yli kymmenen hengen polttariporukkakaan haitannut tunnelmaa. Tavallisesti ravintola varaa pöytäseurueelle 2 ja puoli tuntia, mutta saapuessamme vasta 19.30 kattaukseen saimme viipyä ihan oman mielemme mukaan, sillä siihen ei oltu enää tehty varauksia.

2 kommenttia:

  1. Jeejee hieno ravintola on ja mikä parasta, sinne on tosi kätevä tehdä pöytävaraus tuolta:http://www.tableonline.fi/ravintolat/helsinki/bistro_helsinki_15/restaurant_presentation/14

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, tota kautta minäkin tein varauksen. Onnittelut muuten siitä, että olet ensimmäinen kommentoija tässä koko blogissa! :)

      Poista