12.11.2012

Isänpäivän valkosuklaakakku

Viikonloppu sujui vauhdikkaissa merkeissä, postauksia niistäkin ravintola visiiteistä on tulossa jahka ehdin vain kirjoittaa niistä :)
Siitä huolimatta että isänpäivä oli jotenkin koko viikonlopun ajan ollut mielessä, leipominen jäi sunnuntaille. Hyvin nukutun yön jälkeen mielessä pyöri vaikka mitä erilaisia juttuja, mutta rajoittavana tekijänä toimi erittäin tehokkaasti se, että ainoa lähellä sijaitseva auki oleva kauppa ei kätke sisäänsä kuin pääasiallisesti perus elintarvikkeita.

Toinen rajoittava tekijä oli aika - tätäkin kakkua olisi pitänyt hyydyttää jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta kyllä se vähintään neljäkin tuntia riittää.

Ohje on julkaistu Helsingin Sanomissa viime vuoden joulukuun alussa. Muokkailin ohjetta kuitenkin niin, että korvasin pohjaan tulleet Gastone-suklaakeksit pipareilla ja parilla Triple chocolate keksillä. Ajattelin että pipareista tulisi kivaa joulun makua valkosuklaan kaveriksi, mutta lopputulos (varsinkin Daim -patukan kanssa) oli hieman liian makean äkkijyrkkä. Varmaan ihan perus Digestive-keksit (150 g) Daimin kanssa olisi paras vaihtoehto. Makeaa tai ei, niin kyllä kakku kaupaksi meni!

Tein kakun halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan, mutta sain tehtyä lisäksi vielä kuviin päässeen minikakun vuoassaan. Kakun voi tehdä isompaankin vuokaan, mutta silloin siitä tulee matalampi. Omaan makuuni sopivat paremmin korkeat kakut, jotenkin ne ovat näyttävämpiä.

Valkosuklaakakun miniversio

Valkosuklaakakku

Pohja:

122 g piparia
2 kpl triple chocolate keksiä (44 g)
1 iso Dajm-suklaalevy (56 g)
75 g voita

Täyte:

½ dl omenamehua
5 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja suklaa. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna kovettua jääkaapissa.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja liuota kuumaan mehuun. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.

Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto. Kuvasta näkyy, kuinka jäykkää valkuaisvaahdosta pitäisi tulla; kulho on voitava kääntää ylösalas niin, että vaahto pysyy pohjassa.


Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti