5.11.2012

Marraskuisten aamujen piristys


Marraskuun pimeinä aamuina sängystä nouseminen voi olla pienen työn takana.  Tekisi mieli painaa tuhannen kerran torkkua herätyskellosta ja kääntää kylkeä. 
Asiaa voi toki tehdä miellyttävämmäksi pienen makunautinnon muodossa, kuten valmistaa aamukahvi vähän eri tavalla, kuin useimpina aamuina juotu perinteinen suodatinkahvi (vaikka hyvää sekin on).
Vaihtelu virkistää!
Toki tällaiset vähän enemmän eforttia vaativat aamukahvit ovat ihan omiaan vapaa-aamuina, kun ei ole kiire minnekään ja päivän lehteenkin ehtii tutustua ihan rauhassa villasukat jalassa tukka pörrössä.
Niin ja musta on ihan ok alkaa fiilistelemään joulumausteita tässä vaiheessa. Tuli se glögikausikin korkattua vihdoin lauantaina Blossan tämän vuoden Yuzu-inkivääri maustetulla vaalealla glögillä. :)

Piparkakkukahvi
2 lasillista

2 tl ruokokidesokeria
½ - 1 tl piparkakkumaustetta (tai sekoita keskenään kanelia, kardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa)
2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
2 dl kuumaa kaakaota
½ - 1 dl kermavaahtoa
1 murskattu piparkakku
Mittaa sokeri ja piparkakkumauste kahteen lasiin. Kaada päälle kahvi ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. 

Lisää joukkoon kuuma kaakao. Pane jokaiseen lasiin kermavaahtonokare ja ripottele pinnalle hieman piparkakkumurskaa.

Tarjoile heti.


(Alkuperäisen ohjeen nappasin ainakin jo vuosi sitten Dan Sukkerin reseptiarkistoista, ohje löytyy myös täältä http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/piparkakkukahvi.aspx)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti