27.11.2012

Punajuuren ja Auran treffit piirakassa


Punajuuri. Kaikin puolin monikäyttöinen ja ennen kaikkea herkullinen mukulaotus. Ei tosin mun paidassa johon sitä tuli myös lisättyä.
Aura on jossain määrin uudempi tuttavuus, koska me ei oltu aiemmin niin hyviä kavereita kun nyt ollaan.

Joka tapauksessa, perjantaina oli suunnitelmissa viettää koti-iltaa, johon olin luvannut hoitaa ruokapuolen ja vieras valkkasi mukaan muutaman perjantaipullon. 
Aloitin syömisten valmistelut jo torstaina tekemällä hyvissä ajoin kylmään keksi-karamelli-suklaakonvehteja. Ei siinä perjantaina olisi niitä varmaan muutenkaan ehtinyt tehdä. 

Perjantaina kurvasin t
öistä suoraan ruokakauppaan, josta nappasin mukaan ainekset yksiin lemppari alkupaloihin, joiden edellisestä tekemisestä oli päässyt vierähtämään jo useampi vuosi; makeja kurkusta ja ravusta.
Olin alunperin ajatellut napata pääruoaksi tulevien salaattien kaveriksi leipää jos olisi kiire, tai sitten tehdä Quiche Lorrainea kun se valmistuu jo niin rutiinilla. Bongasin päivällä kuitenkin jostain Valion joulumainoksesta erinäisiä herkullisilta vaikuttavia ruokaohjeita, joten uteliaana ja kokeilunhaluisena päätin kokeilla mielummin jotain ihan uutta.

Tämä ohje oli yllättävän helppo ja todella maukas! Olin myös otettu sen saamasta varsin positiivisesta vastaanotosta ruokapöydässä. Tutustuessani ohjeeseen, yllätyin hieman siitä että ohjeeseen tuli etikkapunajuuria tuoreiden sijaan, mutta näiden maku toimi tässä tapauksessa jopa ehkä paremmin. Aprikoin myös sitä ettei ohjeeseen tullut lainkaan suolaa, mutta sitähän riittää jo itsessään Aurassa.

Piirakan kaveriksi riitti vallan mainiosti raikkaat salaatit, mutta myös savukalatahna komppasi hyvin.


Punajuuri Aurapiirakka

Pohja

100 g voita
¾ dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täyte

250 g etikkapunajuurta
2 dl kuohukermaa
2 munaa
½ tl jauhettua mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
1 pussi (150 g) Aura murua

Sekoita pehmeä voi ja jauhot. Lisää vesi. Sekoita taikina. Taputtele taikina voidellun vuoan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Suikaloi, raasta tai pieni punajuuret haluamallasi tavalla. Sekoita punajuuriraaste ja muut ainekset keskenään (lukuun ottamatta pientä määrää Aura murua jonka voit ripotella piiraan päälle ennen uuniin laittoa). Kaada täyte pohjalle.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti