9.11.2012

Minttu-suklaa cupcaket

Isänpäivä on ihan nurkan takana ja monella on varmaan mielessä että mitäköhän sitä tekisi. Netti pursuaa ideoita ja vinkkejä aina mysleistä ja pekoni-muna aamiaisista suklaatäytekakkuihin asti. Useimmathan isät tykkää tunnetusti suklaasta ja sitä useammin se maistuu myös muille perheenjäsenille! Minttu tuo suklaaseen vähän pirteää raikkautta , mitä tästä ohjeesta löytyykin. (Tämän kanssa sopisi shamppanjan sijaan (/ lisäksi) varmasti minttukaakao!)

Itse valmistin näitä pikkuveljeni konfirmaatio juhliin ja kehuja tultiin kertomaan keittiöön asti. Verrattuna alkuperäiseen kuvaan, ongelmia syntyi kuorrutuksen levittämisen kanssa.  Se oli niin jäykkää, että mikään pursotus pussi ei näyttänyt olevan tarpeeksi kestävä. Kotoa olisi löytynyt kankainen ja ihan oikealla tyllallakin, mutta tällä kertaa oli mentävä niillä mitä siinä tilanteessa oli. Maussa ei ollut mitään valittamista, mutta ulkonäköä olisi voinut tuunata paremmin.
Jos koostumuksen olisi osannut ennakoida, olisin varmaan levittänyt kuorrutteen ihan pelkällä veitsellä tai lusikalla. Maku oli sen verran loistava, kun pohjassa ollut kermaviili toi ihanaa mehevyyttä ja kunnon rouheat suklaapalat olivat mukavia sattumia - niitä alkoi ihan etsimään :)

Ohjeesta tulee noin tusinan verran cupcakeja ja niitä voi pakastaa (ihan kuin niitä jäisi yli), joko kuorrutteella tai ilman. Piparminttuaromia myydään ruokakauppojen leivontaosastolla.

Vertailun vuoksi alta löytyy Valion kuva samoista paakkelsseista:


Minttu-suklaa cupcaket


Valmistusaineet

1 prk (200 g) kermaviiliä
100 g voita
1 muna
1 tl piparminttuaromia
75 g  talous suklaata
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Voiteluun

2 rkl juoksevaa voita

Minttu-suklaakuorrutus

200 g voita
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
¼ tl piparminttuaromia
2 - 3 tippaa vihreää karamelliväriä

Sekoita kulhossa kermaviili, sulatettu, jäähtynyt voi, muna ja piparminttuaromi. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää suklaa ja kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin muffinivuoat. Jaa taikina syvennyksiin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 14 - 16 min.

Valmista kuorrutus: Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, sokerit sekä vesi tasaiseksi kreemiksi.

Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä elintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin.

Aseta tähtitylla (Ø 11 mm) pursotinpussiin. Lusikoi suklaakreemi pussin toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle.

Pursota kreemiä hyvin jäähtyneiden leivonnaisten päälle.
Tarjoa samana päivänä.





Arvaa kumpi on oma ja kumpi Valion ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti