3.11.2012

Pyhäpäivälle maailman paras pannari aamiainen

Pannarit kuuluvat varmasti enemmän ja vähemmän jokaisen lapsuusmuistoihin. Niihin sai helposti ujutettua pian vanhaksi jäävän maidon tai puuron jämät (jolloin pannari lienee enemmänkin Ahvenanmaan pannukakku, eritoten jos puuro on riisi- tai mannapuuroa).

Reseptejä on varmasti yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Toisten mielestä sen kuuluu olla oikein paksua ja kuohkeaa, toisten mielestä kiinteä ja maukas on parempi vaihtoehto. Lisukkeista puhumattakaan. Hillo, kermavaahto, sokerit ja marjat lienevät niitä yleisempiä, tai sitten ne menevät ihan sellaisenaan niinkuin nuorempi pikkuveljeni tykkää niitä syödä.


Tämän ohjeen sain entiseltä koulukaveriltani Pialta, joka on todennut tämän älyttömän hyväksi ja helpoksi ohjeeksi. Mielestäni tämä on paras ohje jolla olen pannareita tehnyt, enkä ole aikeissa enää vaihtaakaan! 

Aina kun olen kaitsemassa pikkuveljiäni, eli niin sanotusti "vara äitinä", saan todennäköisesti potkut jos näitä ei löydy aamiaispöydästä :) 

Maailman paras pannukakku


1 pellillinen


4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
kardemummaa

8 dl (punaista) maitoa
2 munaa
100 g sulatettua voita


Lämmitä uuni 200 asteeseen ja sulata voi jo tässä vaiheessa, jotta se ehtii jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puolet maidosta pallo- tai kierrevispilällä vatkaten (näin se ei paakkuunnu yhtä helposti kuin lisäämällä kaikki maito kerralla). 

Lisää loppu maito, munat ja hieman jäähtynyt voi.

Anna turvota vähintään varttitunnin ajan leivinliinan alla.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Paistoaika voi vaihdella uunin tehosta riippuen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti