4.12.2012

Banoffeen viemä

Banoffee

Banoffee on todella helppo valmistaa ja se oikeastaan vaan kootaan kasaan erilaisista komponenteista. Työläin vaihe lienee kondensoidun maidon keittäminen kinuskiksi, mutta sekin vain siksi, että keittoaika on pari-kolme tuntia. Purkkia ei siis edes avata, sen annetaan vain poreillaan hiljalleen itsekseen, mutta vettä pitää lisäillä vähän väliä, kun se tuppaa haihtumaan pois.

Itse olen tehnyt tätä jo niin monta kertaa (ja monta muutakin asiaa mihin valmista keitettyä kinuskia), että tätä on hyvä pitää kaapissa varalla. Lisäksi säilyvyys on erittäin hyvä. Kondensoitua maitoa myydään nykyään jo todella monessa paikassa, kuten kaikissa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa (S- ja K-Marketeissa, Stockmannilla, Citymarketeissa jne.).


Tätä ohjetta on kyselty minulta jo useampaan otteeseen niin Facebookissa, kuin vaikka juhlissa tai illallisilla johon olen tätä tehnyt. Postaan sen nyt tänne niin se on kaikkien saatavilla.

Ohjeita tälle on varmasti yhtä monta kuin on tekijöitäkin, tämä on nyt siis oma versioni. Pidän erityisesti pohjaan täyteläisyydestä, jota se saa aidon kaakaojauheen lisäämisestä supersuklaiden keksien sekaan. Jos tunnustaudut ihan suklaahulluksi, voit heittää sekaan vielä vaikka tummasuklaapalasia, haha :)


Eräs ystävistäni kertoi  korvanneensa kondensoidusta maidosta tehdyn kinuskin keittämällä kinuskin alusta asti kun ei löytänyt tuotetta kaupasta ja sekin kuulemma toimi oikein mainiosti. Joten siinäpä taas yksi variaatio lisää.

Koristelussa oma mielikuvitus valloilleen!Banoffee


Pohja:
300 g suklaakeksejä (esim. Eldorado Brownies Cookies, ihanan suklaisia)
100 g voita
1 tl kaakaojauhetta
Täyte:
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun esim:
kaakaojauhetta
keksimuruja
suklaalastuja
(banaani siivuja)
Laita kondensoitu maito purkki suljettuna vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 2 ½ tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Lisää vettä sitä mukaa kun sitä haihtuu.
Murusta keksit tehosekoittimessa tai sen puutteessa vaikka laittamalla ne muovipussiin (2 hedelmäpussia päällekkäin) ja nuijimalla kaulimella. Sekoita murut sulatetun voin ja kaakaojauheen kanssa hyvin sekaisin.
Pingota 20 - 24 Ø cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja parin sentin korkeuteen reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään.
Aukaise jäähtynyt maitosäilykepurkki ja levitä se tasaiseksi pohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin jäähtymään.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Viipaloi banaanit siivuiksi toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla.
Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle, lisää halutessasi vielä vaikka suklaalastuja, sekä torttupohjaan käyttämiesi keksien muruja. Jos viipaloit päälle banaania, siivut on hyvä käsitellä esim. sitruunamehulla tummumisen estämiseksi tai sihtaa niiden päälle kaakaojauhetta. Koristelu kannattaa jättää vasta hetkeen ennen tarjoilua. Noin muuten pohjan voi valmistaa ilman kermavaahtoa jääkaappiin jo vaikka päivää ennen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti