Ohjetta tuli kokeiltua uudestaan heti seuraavana viikonloppuna ja muistaakseni vielä kerran-kaksi senkin jälkeen. Sitten ohje vähän niinkuin unohtui, kunnes muistin sen taas sunnuntaina. Helppo tehdä ja maistuu kaikille :)
Jos ohjeesta haluaa tehdä lihattoman, jauhelihan voi korvata esim soijalla, kunhan sen keittää ensin hyvin maustetussa liemessä.
Munaton liha-makaronilaatikko
5 dl tummaa makaronia
400 g jauhelihaa
1- 2 sipulia
1 rkl voita/öljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
härkä-, vasikka- ja / tai sipulifondia
1 prk (2,5 dl) Valion 3 juuston tai Aura
ruokakermaa
noin desi (+/-) maitoa
2 - 3 dl hyvää juustoraastetta
Kuori ja
silppua sipuli(t). Voitele korkeareunainen uunivuoka ja lämmitä uuni 200
asteeseen.
Ruskista
jauheliha ja sipuli pannulla ja mausta hyvin. Keitä makaronia suolalla
maustetussa vedessä noin viisi minuuttia, tai muutamia minuutteja alle
keittoajan, jotta makaroni jää vielä hieman kovaksi.
Sekoita lähes
kypsä makaroni ja jauhelihaseos keskenään ja lisää joukkoon vielä reilu puolet
juustoraasteesta. Kaada joukkoon ruokakerma ja maitoa niin, että makaronit
eivät kokonaan peity nesteeseen. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista noin 30
minuuttia. Bon appétit!
missä lämmössä???
VastaaPoistaLukee ohjeen alussa, eli 200-asteessa :)
VastaaPoista