7.1.2013

Piparin makua suklaakakkuun

Vietimme kaveriporukalla pikkujouluja toiseksi viimeisenä viikonloppuna ennen joulua ja olin lupautunut tekemään jälkiruokaa koko porukalle. Aikaa ei ollut kovinkaan paljoa, sillä joulukiireet muilta osin pitivät siitä huolen. Päätin kuitenkin kokeilla jotain uutta, sillä ajattelin että perus mudcake toimii aina, mutta pikkujoulujen ollessa kyseessä sitä voisi tuunata vähän jouluisempaan suuntaan. Vaikkapa lisäämällä taikinaan mukaan erilaisia joulumausteita. 

Tämä ohje on alunperin Pirkan sivuilta. Muokkasin ohjetta kuitenkin hieman, sillä kaapeistani ei löytynyt tuolloin pomeranssin kuorta ja neilikoitakin vain kokonaisina. Piparimaustetta minulta löytyy sen sijaan vaikka muille jakaa, joten korvasin uupuneet mausteet ½ teelusikallisella sitä. Kuva jäi ottamatta, mutta eipä nuo mudcaket juurikaan eroa toisistaan ulkonäöllisesti, ellei niille tee jotain erityisen raflaavaa. Ohessa kuitenkin Pirkan kuva siitä, miltä tuotoksen tulisi näyttää!




Piparimudcake


Ainekset

150 g voita
200 g taloussuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
½ - 1 tl kardemummaa
½ tl piparimaustetta
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia

Pinnalle

tomusokeria

Lisäksi

vaniljajäätelöä, -kastiketta tai vaniljasokerilla maustettua löysäksi vatkattua kermavaahtoa.

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat (käytän tässä yleensä itse aitoa kaakaojauhetta, sillä siitä saa lisää makua, toisin kuin vehnäjauhoista. Mantelijauhot toimivat myös hyvin.) Laita uuni lämpenemään 200- asteiseksi.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi napakaksi vaahdoksi.

Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita myös jauhoseos taikinaan.

Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa. 

Meillä se oli vaniljasokerilla maustettua löysää kermavaahtoa, sillä jäätelö oli unohtunut kauppaan. Tein myös sen mokan, että pidin kakkua hieman liian kauan uunissa ja se valitettavasti näkyi lopputuloksessa. Asia oli helposti korjattavissa sillä, että kakusta syötiin lähinnä keskiosa ja reunat jätettiin sikseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti