16.1.2013

Munaton liha-makaronilaatikko

Taannoisen munakriisin aikaan, eli viime vuoden pääsiäisen tienoilla olin ajatellut valmistaa pikkuveljilleni liha-makaronilaatikkoa. Muistin asian tietenkin vasta paistettuani lihat ja keitettyäni makaronit. No mitäs nyt sitten? Googletin reseptin munatonta versiota, jolloin löysin yllättävän paljon erilaisia vaihtoehtoja. Päätin kokeilla niistä yhtä ja se olikin vallan mainio! 

Ohjetta tuli kokeiltua uudestaan heti seuraavana viikonloppuna ja muistaakseni vielä kerran-kaksi senkin jälkeen. Sitten ohje vähän niinkuin unohtui, kunnes muistin sen taas sunnuntaina. Helppo tehdä ja maistuu kaikille :) 


Jos ohjeesta haluaa tehdä lihattoman, jauhelihan voi korvata esim soijalla, kunhan sen keittää ensin hyvin maustetussa liemessä.



Munaton liha-makaronilaatikko

5 dl tummaa makaronia
400 g jauhelihaa
1- 2 sipulia
1 rkl voita/öljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
härkä-, vasikka- ja / tai sipulifondia
1 prk (2,5 dl) Valion 3 juuston tai Aura ruokakermaa
noin desi (+/-) maitoa
2 - 3 dl hyvää juustoraastetta

Kuori ja silppua sipuli(t). Voitele korkeareunainen uunivuoka ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla ja mausta hyvin. Keitä makaronia suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia, tai muutamia minuutteja alle keittoajan, jotta makaroni jää vielä hieman kovaksi.

Sekoita lähes kypsä makaroni ja jauhelihaseos keskenään ja lisää joukkoon vielä reilu puolet juustoraasteesta. Kaada joukkoon ruokakerma ja maitoa niin, että makaronit eivät kokonaan peity nesteeseen. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista noin 30 minuuttia. Bon appétit!

2 kommenttia: