11.1.2013

Broileria ja pastaa


Vanhusten jäätyä viettämään vielä muutamia extralomapäiviä uuden vuoden reissullemme Dubaihin, sain taas ilokseni kunnian ottaa vastuun pikkuveljistäni.

Ohjelmassa olis siis ainakin perheemme kesken perinteeksi muodostuneen sunnuntai illallisen laatiminen "varaäitinä". Iloiseksi yllätykseksi vanhempi pikkuveljistäni oli tehnyt tyttöystävänsä kanssa ihanan värikkään salaatin valmiiksi ja kun jo kotona tekemäni broileri-pastapaistos oli enää uusinta lämmitystä vaille valmis, tehtävänä oli enää kukkakaalin höyrytys höyryuunissa. Eli hyvä setti ja vieläpä simppelisti!


Idean sain alunperin Valion sivuilta, mutta loppujen lopuksi ohjeesta tulikin ihan erilainen: jotain tuli korvattua, jotain lisättyä tai pois jätettyä. Ohjeesta tekikin kaikista helpoimman juuri se, että aika monta polku tuli oiottua puolivalmisteilla. Toki ne olisi voinut korvata tekemällä kaiken ihan alusta asti, mutta aina ei jaksa / ehdi ja maku toimi kuitenkin erinomaisesti. Ei niin nöpönuukaa :)

Broileri-pastapaistos


Valmistusaineet

300 g (täysjyvä) Fusilli-pastaa
300 g hunajamarinoituja broilerifileesuikaleita
1 rkl voita / öljyä
1 pss (300 g) pakastekasvissekoitusta esim. Puutarhurin kasviksia (tms.)
1 prk (2,5 dl) Valio Kolmen sipulin kermaa
½ prk (1 dl) ruokakermaa
1 pussi (150 g) Emmental-kermajuustoa


Valmistusohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois, huuhdo ja valuta.

Paista broilerisuikaleet rasvassa. Lisää kasvikset joko jäisinä tai sulatettuina, sillä ei ole niin väliä. Kuumenna sekoittaen.


Lisää kermat. Keitä 3 min. Tarkista maku ja lisää halutessasi esim. suolaa, paprikajauhetta tai mustapippuria.

Levitä pasta ja puolet juustoraasteesta vuokaan. Kaada päälle broileri-kasvisseos. Sekoita. Ripota päälle loppu juustoraaste. Paista 225 asteessa n. 10 min.

Uuniin matkalla, vielä ennen juustokuorrutusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti