19.12.2012

Sasso


Olimme sopineet ystäväni kanssa, että tapaisimme pitkästä aikaa kuulumisien vaihtamisten merkeissä illallisen ääressä. Vaikka olimme jo hyvissä ajoin liikkeellä pöytä varauksen osalta, kaikkialla tuntui olevan jo ihan täyttä, kiitos pikkujoulukauden. Kyselin pöytää monista eri paikoista ei-oota saaden, kunnes muistin vanhan tutun - pohjoisitalialaisen ravintola SassonPohjoisesplanadi 17:ssa. Kaikin puolin hyviä muistikuvia, niin ruoasta, palvelusta kuin ilmapiiristäkin ja pöytä järjestyikin sieltä yks kaks.


Suuntasimme sinne sitten viime perjantaina, mutta sisään tultuamme saimme lähestulkoon itse lähteä hakemaan tarjoilijaa kun kukaan ei tullut ohjaamaan meitä pöytäämme. Pöytään päästyämme tilanne palvelun osalta kuitenkin parani ja saimme ruokalistat, vedet, aperitiivit sekä leivät samantien. Leipien kanssa tarjoiltiin suomalaiseen tapaan totutun voin sijaan italialaiseen tapaan oliiviöljyä johon oli lisätty loraus balsamico viinietikkaa.


Valinnan vaikeus iski niin alku- kuin pääruokienkin kohdalla. Kävin pahaa kamppailua mustekalacarpaccion ja lohen välillä, mutta luotimme molemmat tarjoilijattaremme suositukseen ja päädyimme maustepaahdettuun loheen, joka tarjoiltiin yrttisalaatin ja yrttimajoneesin kanssa. Kaiken kaikkiaan maukas annos!


Pääruoissa ystäväni mietti tryffelirisoton ja meriahvenen välillä, mutta päätyi kuitenkin tryffelirisottoon joka tarjoiltiin haudutetun pinaatin kera. Annos oli muutoin onnistunut, mutta pinaattia olisi kuulemma kaivattu lisää, sillä risottohan on itsessään aika tuhtia syötävää. 


Omalla kohdallani taisto kohdistui samaisen meriahvenen sekä grillattujen jättirapujen välille. Alkuruokaan tyytyväisenä päätin luottaa jälleen tarjoilijan suositukseen: oliivikuorrutettuun meriahveneen paahdetuilla vihanneksilla ja tummalla fenkolikastikkeella. Annos oli erittäin hyvä ja riittävän kokoinen. Oli mukavaa saada annoksessa monenlaisia eri vihanneksia kuten mm. kesäkurpitsaa, purjoa, tomaattia ja munakoisoa. Kalafileiden päällä ollut oliivikuorrute oli upea pari kalalle, vaikka sellaisenaan maistettuna se maistuikin hurjan suolaiselta.

Ei siis huonoja valintoja kummallakaan kerralla!


Jatkoimme iltaa vielä ruoanjälkeisille teelle ja viinille vieressä sijaitsevaan hotelli Kämpin baariin, sillä juttua riitti. Kuin tuurilla löysimme vapaan pöydän muuten täpötäydestä pikkujouluväen kansoittamasta baarista.

Cin cin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti