Ystävänpäivänä on kiva yllättää ystäviä, rakkaitaan tai ihan vaikka työkavereita pienillä makeilla leivoksilla. Näitä on myös helppo pakata esimerkiksi kauniisiin rasioihin, jolloin niitä voi antaa ihan lahjan asemesta. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.
Hyvää ystävänpäivää kaikille!
Bebe-leivokset
n. 12 pientä ja
4 isoa
Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 – 3 ½ dl
vehnäjauhoja
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1 dl sokeria
1 dl voita
Kuorrute (noin mittoja):
4 rkl mansikanmakuista tomusokeria
4 rkl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
vettä
nonparelleja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Lisää muna koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot seokseen.
Painele
voideltuihin leivosvuokiin ohuesti taikinaa. Paista leivospohjia uunin
keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin
vaalean hiekan värin.
Valmista täyte
mittaamalla kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä pois liedeltä ja
jäähdytä hyvin.
Vatkaa sokeri
ja voi vaahdoksi ja nostele hyvin jäähtyneeseen kermaseokseen vähän kerrallaan.
Jaa täyte murotaikinakuppeihin ja nosta ne jääkaappiin siksi aikaa kun
valmistat kuorrutteen.
Sekoita
tomusokeri, sitruunamehu ja pari ruokalusikallista vettä kiinteähköksi tahnaksi.
Levitä kuorrute leivoksen päälle ja koristele nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti