14.2.2013

Ystävänpäiväksi bebejä


Ystävänpäivänä on kiva yllättää ystäviä, rakkaitaan tai ihan vaikka työkavereita pienillä makeilla leivoksilla. Näitä on myös helppo pakata esimerkiksi kauniisiin rasioihin, jolloin niitä voi antaa ihan lahjan asemesta.  Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

Hyvää ystävänpäivää kaikille!


Bebe-leivokset
n. 12 pientä ja 4 isoa

Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 – 3 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1 dl sokeria
1 dl voita

Kuorrute (noin mittoja):
4 rkl mansikanmakuista tomusokeria
4 rkl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
vettä
nonparelleja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot seokseen.

Painele voideltuihin leivosvuokiin ohuesti taikinaa. Paista leivospohjia uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin vaalean hiekan värin.

Valmista täyte mittaamalla kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä pois liedeltä ja jäähdytä hyvin.

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi ja nostele hyvin jäähtyneeseen kermaseokseen vähän kerrallaan. Jaa täyte murotaikinakuppeihin ja nosta ne jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.

Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja pari ruokalusikallista vettä kiinteähköksi tahnaksi. Levitä kuorrute leivoksen päälle ja koristele nonparelleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti