Fariinisokerini oli kovettunut yhdeksi isoksi möhkäleeksi ja toki siitä olisi saanut vielä käyttökelpoista, mutta minulla ei ollut aikaa alkaa sulattelemaan ja / tai liuottelemaan sitä. Niinpä turvauduin Googlen apuun ja päädyin Raision Sunnuntai sivuille, josta löytyy erilaisia tapoja korvata monia leivonnassa tarvittavia ainesosia.
Tarvitsemani kaksi ja puoli desiä fariinisokeria, voisi korvata vajaalla 2 dl tavallista sokeria lisäämällä siihen puoli desiä siirappia. Avot, sehän toimi! Eli käytit sitten kumpaa tahansa, lopputuloksen pitäisi onnistua. Tarkennuksena vielä, käytin tummaa siirappia.
Ohjeesta syntyy n. 30 kappaletta ihanan pehmeitä ja makoisia pikkuleipiä ja tähän voit käyttää ihan mitä tahansa suklaata, tai vaikka pähkinöitä tai jotain karkkirakeita (M&M?). Oman maun mukaan! Paistoaikaa ei saa missään nimessä ylittää, vaikka keksit eivät näyttäisikään vielä kypsiltä. Tämä takaa niiden pehmeyden. Lisäksi niiden täytyy antaa rauhassa jäähtyä tasaisella alustalla, tai ne hajoavat käsiin.
Suklaacookies
200 g huoneenlämpöistä voita
250 g fariinisokeria TAI 2 dl sokeria + ½ dl siirappia
2 munaa
5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 iso rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
200 g haluamaasi suklaata (itse laitoin kaikkia kolmea)
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaat isoiksi klönteiksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi
ja fariinisokeri. Lisää munat ja sekoita hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja
lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä taikinaan rouhittu
suklaa.
(Nosta taikina noin puoleksi
tunniksi jääkaappiin.)
Pyörittelele taikinasta pieniä
palloja (suunnilleen pingis-golfpallon kokoisia) ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja litistä vähän.
Paista uunista riippuen noin 15
minuuttia.
Kaveriksi sopii erittäin hyvin lasi kylmää maitoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti