31.10.2012

One Tiny Champagne Bar, Gaijinin sunnuntai-illallinen ja Helsingin uusi tulokas Hard Rock Cafe

Sunnuntaisin on toisinaan kiva tehdä muutakin kuin nyhvätä kotona. Mikäs sen parempaa kuin tavata ihmisiä vaikkapa ulkona syömisen merkeissä!

20.10. Ilta alkoi pienen kaupungilla kiertelyn jälkeen lasillisella vastikään avatussa One Tiny Champagne Barissa Stockmannin katutasossa. Omituista kyllä itseään shampanja baariksi tituleeraavalla paikalla oli tarjolla vain yhden shampanja talon tuotteita, niitäkin vain kolmea erilaista. Paikka vaikutti olevan enemmänkin kahvilan omainen.
Kaiken kaikkiaan paikka oli kuitenkin ihan viihtyisä ja mukavan näköinen.
Parannettavaa löytyisi kuitenkin asiakaspalvelussa (ja jos lista täydentyy niin mikäs sen mukavampaa).

Kivenheiton päässä sijaitsevassa Gaijinissa oli mukava kuhina päällä jo kuuden aikaan. Tämä oli kolmas kertani kyseisessä ravintolassa, joten yleinen taustahälinä on tullut jo tutuksi.

Alkuun tilattu Herushinki drinkki oli yhtä hyvä kuin edelliselläkin kerralla. Se koostuu ginistä, kurkusta, mintusta, limemehusta ja inkivääristä. Muutenkin Gaijinin baarimikot ovat todella ammattitaitoista porukkaa, minkä huomaa loistavasta drinkkilistastakin.
Sunnuntaisin Gaijinissa on tilattavissa vain kolmen (35 €) tai kuuden ruokalajin (55 €) menukokonaisuuksia ja koko pöytäseurueen pitäisi ottaa sama menu. Toki menun saa tilattua niin, että siinä on huomioitu ruoka-aine allergiat sekä muut mieltymykset, kuten kasvissyönti. Valitsimme tällä kertaa kolmen ruokalajin menun. Itse tilasin ensimmäistä kertaa oman menuni ilman lihaa.

Alkuruoaksi sain GTST -nimisen annoksen, joka sisälsi marinoitua tomaattia, tofua, rapeaa vihreää papua, shisoa, paahdettua seesamia ja goma dressingiä. Annos oli hyvä ja sopivan kevyt. Annokset kun tuppaavat aina olemaan ihan reilun kokoisia :)
Pöydän toiselle puolelle saapui Chicken Drumsticks & Sweet Chili -annos, joka koostui paahdetuista kanan 'drumstickseistä', kiinalaisesta sweet chili dressingistä, paahdetusta valkosipulista, kurkusta ja tomaatista.Pääruoaksi sain voikalaa. Annoksen nimi oli Miso Butterfish & Mushroom Dashi, eli saikyo-miso marinoitua voikalaa, sieni-dashi liemi, hasselpähkinää, sienipyree sekä merileväkaviaaria. Pähkinät olivat todella hyvä lisä, sienet ovat kaltaiselleni sienifriikille aina positiivinen lisä ja annoksessa hauskaa oli vielä se, että kun se tuotiin pöytään, se näytti ikään kuin elävän! Nuo päällä olevat vaaleanruskeat paperi hippusen näköiset jutut ikään kuin "heiluivat". Vaikea selittää!
Annos oli kuitenkin niin kookas, ettei napa millään vetänyt kaikkea.
Lihamenun pääruoaksi oli possua. Char Siew Pork & Bok Choy, eli kiinalaisittain marinoitua grillattua possua, paahdettu possuliemi, pikkelöityä kurkkua ja wokattua paksoita.Jälkiruoaksi saimme molemmat Sesam Geishan. Äärimmäisen hyvä ja oivaltava annos koostui suklaa crémestä, seesami-suolakaramellista (NAM) ja seesamijäätelöstä (NAM NAM). Iso bonus kunnon kokoisista suklaapalasista joita annoksesta löytyi.Kaiken kaikkiaan hyvä setti kokonaisuudessaan, mutta pienen reippailun jälkeen päätimme vielä käydä tutustumassa Helsingissä vastikään avanneeseen Hard Rock Cafehen. Olen muistaakseni käynyt siellä vain kerran aiemmin Oslossa. Oslon reissulta minulle tarttuikin mukaan tämä samainen lasi (kuin alla kuvassa), mutta Helsingin tilalla luki Oslo. Ehkä tästä pitää sitten ottaa tapa, että aina uudessa Hard Rock Cafessa käydessäni kartutan kokoelmaani. Tällä kertaa lasista löytyi ihan perinteinen Pina Colada.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti